Zzymag


“MaYor  MYx”
     THE STORY

…….de Salt & Pepper van de Lage Landen…….
Als twee Magdenburger Bollen zijn ze onlosmakelijk aan elkaar verbonden,
gitarist/componist Mario van Schijndel en z’n vriendin, levensgezellin en partner in creation, vormgeefster Dolly Krabbendam.
Als kunstenaarsduo “MaYor MYx”   realiseerden zij een dynamische reis door de hallucinerende atmosfeer van serene muziekklanken, schitterende video- en live-beelden, mystieke dans en adembenemende zang. Een volledig nieuw theater-totaalconcept: “EMOTIONS”.
Mario van Schijndel is een allround musicus van formaat. Een echte muzikale octopus, zou je kunnen zeggen. Immers, naast klassiek-, rock- en popgitarist is hij een bevlogen basgitarist, een getalenteerd toetsenist en een begaafd componist/arrangeur. Bovendien weet hij, als veelbelovend producer, als geen ander de grillige finesse van opname- en audiotechniek volledig naar zijn hand te zetten.
Dolly Krabbendam is de creatieve wederhelft van het energieke duo.
Binnen ”MaYor MYx”  is ze als creative director het spreekwoordelijke schaap met de vijf poten. Zo produceert en regisseert zij de promotiefilmpjes en de videoclips, is ze de fotograaf (studiofoto’s, sfeerfoto’s t.b.v. website en promotie), tekent en ontwerpt ze de kleding van Mario, dansers en band, schetst ze de storyboards, regelt ze de marketing, is ze powerpoint-lady, ontwikkelt zij het lichtplan en is ze de webdesigner en grafisch vormgever van cd-dvd-videohoesjes en van de gehele corporate identity.
In 2006 produceerde Mario zijn eerste CD “5th Set Up” met daarop een aantal waanzinnig sterke nummers.
Een groot aantal nummers van de CD is te horen en te zien in het tot nu toe grootste project van  “MaYor MYx”  , “EMOTIONS”. Een fantastische en fantasievolle sfeerbeleving met muziek, beeld, licht, zang en dans en een volledig nieuwe manier van muzikaal denken, gebundeld in een theater-totaalprogramma.
Een octopus en een schaap met vijf poten onder één dak.
Een prima combinatie, zo lijkt het.